Tästä se alkaa!

Ajattelin aloittaa pienimuotoisen ”päiväkirjan” tekemistäni ompeluksista ja mikä ettei myös sisustus- ja tuunausjutuista, mutta nälkä kasvoikin syödessä ja ihana siippani tekikin minulle kokonaan omat sivut! Kiitos Rakas!

Ostin oman ompelukoneen vuonna 2005 ja siitä lähtien olen ommellut, välillä enemmän ja välillä vähemmän. En siis ole käynyt mitään alan koulutuksia, ihan vain yläasteen käsityötunneilta oppini imin. Noin kolmisen vuotta sitten, esikoisen syntymän innoittamana ostin saumurin ja aloin tekemään lasten vaatteita. Nyt olen myös rohkaistunut ompelemaan aikuistenkin vaatteita, tosin toistaiseksi vain itselle.

 

Tässä tulee pieni kuvapläjäys jo tekemistäni vaatteista:

Vuoritettu ulkohaalari syksyn viileitä ilmoja varten. Kaavana OB:n Jump Suit muokattuna (vetoketjun siirsin keskelle eteen, kavensin sivuilta ja hupun muutin hiippamalliseksi). Koko noin 86/92, leveys 80 ja pituus 86. Hieman pidensin lahkeita ja hihoja ja laitoin pitkät resorit. Vuorina Noshin ihana vihreä Bunnies, päällikangas on sydän velouria Ikasyriltä, resori Triteksiltä ja vetoketju Royal tuotteelta.

Vuoritettu ulkohaalari syksyn viileitä ilmoja varten. Kaavana OB:n Jump Suit muokattuna (vetoketjun siirsin keskelle eteen, kavensin sivuilta ja hupun muutin hiippamalliseksi). Koko noin 86/92, leveys 80 ja pituus 86. Hieman pidensin lahkeita ja hihoja ja laitoin pitkät resorit. Vuorina Noshin ihana vihreä Bunnies, päällikangas on sydänvelouria Ikasyriltä, resori Triteksiltä ja vetoketju Royal-tuotteelta.

 

Kesäinen shortsihaalari. Kaavana muokattu OB:n Jump Suit. Kankaat Kangashamstereista, resori kangastukusta ja vetoketju kierrätetty.

Kesäinen shortsihaalari. Kaavana muokattu OB:n Jump Suit. Kankaat Kangashamstereista, resori Kangastukusta ja vetoketju kierrätetty. Koko noin 86. Pipan kaava Modasta muokattu, kangas Kvk:n pilveä ja nappi Tiimarista.

 

Sama setti kuin yllä, tyttöväreissä. Pipan kangas Ek:sta ja nappi tiimarista.

Sama setti kuin yllä, tyttöväreissä. Pipan kangas Ek:sta ja nappi tiimarista.

 

Hupparit omalla kaavalla. Kankaat Fabriinasta (musta Daysi trikoo ja verso resori) ja hupun vuorikangas Kvk:n harmaata pilkkua. Koot noin 110 ja 86.

Hupparit omalla kaavalla. Kankaat Fabriinasta (musta Daisy-trikoo ja verso resori) ja hupun vuorikangas Kvk:n harmaata pilkkua. Koot noin 110 ja 86.

 

Huppari Majapuun ihanasta ötökkäneuloksesta. Kaava oma, muunnos jostain haalarin yläosasta, omalla hupulla. Koko 86/92. Hupun vuorena Majapuulta oranssi/pinkkiä pallotrikoota ja resorit Fabriinasta.

Huppari Majapuun ihanasta ötökkäneuloksesta. Kaava oma, muunnos jostain haalarin yläosasta, omalla hupulla. Koko 86/92. Hupun vuorena Majapuulta oranssi/pinkkiä pallotrikoota ja resorit Fabriinasta.

 

Samaisesta Majapuun ötökkäneuloksesta vetoketjuhuppari taskuilla. Kaava oma. Koko 116/122, tuli hieman reilu. Hupun vuori samaa trikoota kuin yllä, resori Ek:sta ja vetskari Royal tuotteelta.

Samaisesta Majapuun ötökkäneuloksesta vetoketjuhuppari taskuilla. Kaava oma. Koko 116/122, tuli hieman reilu. Hupun vuori samaa trikoota kuin yllä, resori Ek:sta ja vetskari Royal-tuotteelta.

 

Teepparit Paapiin mäyräkoiratrikoosta. Kaavoina OB:n More Grey lyhennetyin hihoin ja Fire men. Koot 110 ja 80. Lisäsin molemppin valenappilistan. Musta trikoo hihoissa kierrätettyä.

Teepparit Paapiin mäyräkoiratrikoosta. Kaavoina OB:n More Grey lyhennetyin hihoin ja Fire men muokattuina. Koot 110 ja 80. Lisäsin molempiin valenappilistan ja pienempään tein takakappaleen hieman pidemmäksi. Musta trikoo hihoissa kierrätettyä.

 

Teeppareita koossa 110, kaavana OB:n More Gery muokattuna. Kankaat Noshilta ja Royal tuotteelta. Resorit Kvk:sta.

Teeppareita koossa 110, kaavana OB:n More Gery muokattuna. Kankaat Noshilta ja Royal-tuotteelta. Resorit Kvk:sta.

 

Boksereita OB:n Hugo kaavalla (reilusti muokattuna). koko 104. Kankaat tilkkukorista.

Boksereita OB:n Hugo-kaavalla (reilusti muokattuna). Koko 104. Kankaat tilkkukorista.

 

Kaaritaskusortsit Metsoloiden joustofroteista. Kaavana OB:n Easy piece, koot 98 ja 80. Resorit Hannan kankaasta.

Kaaritaskushortsit Metsoloiden joustofroteista. Kaavana OB:n Easy piece, koot 98 ja 80. Resorit Hannan kankaasta.

 

Kesäsetti pienimmälle, koossa 80. Housut Easy piece, kankaat metsolasta. Paita Fire men, pussihihoilla. Kankaat Kvk:sta.

Kesäsetti pienimmälle, koossa 80. Housut Easy piece, kankaat Metsolasta. Paita Fire men, pussihihoilla. Kankaat Kvk:sta.

 

Easy piece shortsit valetaskuilla, koossa 104 ja 80. Kankaat Kvk:sta. Joustocollaria ja pippuritrikoota.

Easy piece -shortsit valetaskuilla, koossa 104 ja 80. Kankaat Kvk:sta. Joustocollaria ja pippuritrikoota.

 

OB:n Mustikkahaalarista muokattu huppuhaalari koko n. 86. Kankaat Metsolasta ja vetskari kangastukusta.

OB:n Mustikkahaalarista muokattu huppuhaalari koko n. 86. Kankaat Metsolasta ja Kärkkäisiltä, vetskari Kangastukusta.

 

Samanlainen kuin yllä, eri värisenä vain. Hupun pilvikangas Kvk:sta. Ja koko n. 74/80.

Samanlainen kuin yllä, eri värisenä vain. Hupun pilvikangas Kvk:sta. Ja koko n. 74/80.

 

Huppari itselle! Kaavana joku OB:n neuletakki reilusti muokattuna. Tuli aikas telttamalli. Kankaat Fabriinan Daysi velour ja Royal tuotteen linnunrata.Resori ja vetskari Kvk:sta.

Huppari itselle! Kaavana joku OB:n neuletakki reilusti muokattuna. Tuli aikamoinen telttamalli. Kankaat Fabriinan Daisy-velour ja Royal-tuotteen Linnunrata. Resori ja vetskari Kvk:sta.

 

Syksyyn tunika myös itselle! Kaavana Joka tyypin kaavakirjan perus raglan, reilusti muokattuna. Ihana kukkakangas Triteksiltä.

Syksyyn tunika myös itselle! Kaavana Joka tyypin kaavakirjan perusraglan, reilusti muokattuna. Ihana kukkakangas Triteksiltä. 

 

Harjoitustakki itselle, kaavana Suuren käsityölehden sadetakki mutta reilusti muokattuna. Kangas jotain mummin vanhaa lakanaa. Vetskari ja resori Ek:sta

Harjoitustakki itselle, kaavana Suuren käsityölehden sadetakki mutta reilusti muokattuna. Kangas jotain mummin vanhaa lakanaa. Vetskari ja resori Ek:sta.

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *