Poikasille vermettä syksyyn

Sen verran jo viilenny ilmat, että tuli tarvetta pitkähihaisille paidoille sekä housuille. Tosin pojat ovat kyllä kasvaneetkin reilusti kesän aikana, joten alkaa navat ja nilkat vilkkua. Sehän passaa tälle mammalle, joten kun postista kotiutui uudet ihanat Noshin kankaat, ne pääsivätkin samantien saksittavaksi. Olen odottanut kuin kuuta nousevaa näitä ihania mäyräkoiria ja pilkkuja. Ah, niin ihania!

Tälläkin kertaa tein ihan peruspaitaa ilman mitään ihmeellisyyksiä. Kuosit ovat niin ihania, että miksi turhaan rikkomaan.

 

 

Isommalle kaksi pitkähihaista mäyrispaitaa, koossa 110. Kaavana käytin OB:n More Grey -kaavaa, josta onkin muodostunut luottokaava. Tarpeeksi kaponen malli ja tykkään erityisesti raglahihoista. Kankaat ovat kaikki Noshilta, vanhaa ja uutta, ihanaa!

 

 

 

Pienemmälle peruspaita ja body. Paita on muunnos jostain bodyn kaavasta, koko 80/86. Body on tehty OB:n kisuliini -kaavalla. Tosin muokkasin raglasaumaan nepparihalkion. Koko oli 74/80, mutta vastaa kyllä enemmänkin kokoa 80. Olisin varmaankin tehnyt isomman mikäli kangas olisi antanut myöden, mutta näin tämän kankaan niin bodyna eikä sitä ollut kuin 40cm palanen. Kankaat nämäkin kaikki Noshilta, paitsi valkoinen resori Kangastukusta. Nepparitkin ovat muistaakseni Kangastukusta.

Olenkin ajatellut, että pitäisköhän hankkia Prymin nepparipihdit, alkaa nimittäin hieman tympimään tuo neppareiden vasaroiminen. Eikä sitä koskaan voi paukuttaa iltasella tai päiväuniaikaan. Tosin sitten olisi uusittava koko nepparivarastokin, sillä nuo ovat juurikin pirullisesti kolme milliä pienempiä kuin prymin nepparit eivätkä siis pysy pihdeissä. Tai ainakaan niissä mitä minä olen päässyt testaamaan.

 

Tein vielä paitojen kavereiksi housut. Niihin laitoin resorin sijasta raitaribbiä. Tuli aika söpöset! Näissä ei ainakaan heti jää lahkeet liian lyhyeksi.

 

 

 

Isomman housut on tehty OB:n High Jump -kaavalla, koko 104. Pidensin vain lahkeita reilusti ja laitoin piiitkät ”resorit” sekä jätin taskut pois. Vyötärölle on pakko nykyään laittaa kuminauha resorin sisään, muuten tippuvat päältä. Kankaat on Noshilta.

Pienemmät housut on OB:n City Mouse -kaavalla, kokona 80. Tein ilman saumavaroja ja laitoin näihin myös piiitkät ”resorit” lahkeisiin. Sinisen velourin alkuperää en muista, ”resorit” Noshin raitaribbiä.

Tuli niiiiin söpöt setit, että!

.Heli

Julkaistu kategoriassa Yleinen avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Heli

Tietoja Heli

Kahden pienen pojan (10/10 ja 05/12) kotiäiti, joka opettelee ompelua kantapään kautta. Tykkään myös näprätä kaikenlaista, sisustaa, laittaa hyvää ruokaa ja välillä jopa tuunata hieman huonekaluja. Ammatiltani olen kosmetologi mutta tällä hetkellä kerkiän tekemään vain hieman rakennekynsiä. heli@tikkitaivas.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *