Yöpukuja

On jo pitkään pitänyt ommella vanhemmalle pojalle yöpukuja kun kaikki kaapissa olevat alkaa olla pieniä. Jotenkin pelkkä ajatus yökkäreiden tekemisestä tuntui vastenmieliseltä ja tylsältä. Sitten ”pakon” edessä ajatus lähtikin rullaamaan ja ajattelin, että miksi niistä pitäisi tehdä tylsiä? Aloin penkomaan kangaspinoja ja tilkkuja. Ja tässä tulos:

 

Ensimmäisen setin ajatus lähti kettutrikoon palasesta, josta juuri sain etukappaleen. Trikoon alkuperää en kyllä muista. Siihen sitten yhdistin Royal-tuotteen oranssia tähtitrikoota, sopi kuin nenä päähän! Ja pöksyt ovat Ikasyrin turkoosia pehmeää interlockia. Ja jotta housut sopisi paitaan tein vielä pikku tilkusta valetaskun ja laitoin oranssit resorit. Jotenkin tykkään, että yöpuvun paita ja housut pitää olla yhteensopivia.

 

 

 

Paita on tehty OB:n More Grey -kaavalla, kuinkahan monasti olen meinannut kirjottaa aivan jotain muuta. Koko on noin 116. Menee sitten reilusti koko talven.

 

 

 

Housut on tehty OB:n High Jump -kaavalla. Kokoa en pysty edes määrittelemään. Kaava on 104 ja lisäsin todella paljon pituutta. Varmaankin reilu viisi senttiä housuun ja resorit ovat ainakin 10cm pitkät. Ehkä koko vastaa noin 116/122, kapealla vytäröllä.

 

 

 

Seuraava setti on samoilla kaavoilla eriväreissä. Harmaa trikoo on samanmoista interlockia Ikasyriltä kuin yllä oleva turkoosi. Keltainen pallotrikoo Kangastukusta. Resorien alkuperää en muista.

 

 

 

Viimeinen setti, muistaakseni myös Ikasyrin, sirkuspallotrikoosta. Paita samalla kaavalla kuin yllä. Mutta housut tehty OB:n Easy Piece -kaavalla, lahkeita reilusti pidentäen. Kangasta ei ollut tarpeeksi täysimittaisiin housuihin niin laitoin piiitkät resorit. Tuli aika kivan näköiset, saa nähdä millaiset ovat käytössä.

 

Tuleepa luokattoman huonolaatuisia kuvia näin sateisena päivänä. Tykkään syksystä ja sen ihanista väreistä mutta vihaan ylikaiken pimeää.

Toivotaan enemmän ihania aurinkoisia syyspäiviä!

 

 

.Heli

Julkaistu kategoriassa Yleinen avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Heli

Tietoja Heli

Kahden pienen pojan (10/10 ja 05/12) kotiäiti, joka opettelee ompelua kantapään kautta. Tykkään myös näprätä kaikenlaista, sisustaa, laittaa hyvää ruokaa ja välillä jopa tuunata hieman huonekaluja. Ammatiltani olen kosmetologi mutta tällä hetkellä kerkiän tekemään vain hieman rakennekynsiä. heli@tikkitaivas.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *