Paitaa ja housua pienelle

Pojilla on huutava pula pitkähihaisista ja pitkälahkeisista vaatteista, joten hommiin oli käytävä. Aloitin pienemmän poikasen vaatteista. Kälyseni oli keksinyt uusimmasta OB:sta pätkäistä bodyn kaavan paidaksi ja näin päätin minäkin kokeilla.

Oli ensimmäinen kerta kun kokeilin lapselle normihihaista paitaa ja oikein hyvä tuli. Suurensin ensin 92 koon 98siin, mutta sitten sainkin pienentää takaisin. Pituutta laitoin reilusti varmaankin n. 104, hehe. Eipähän heti jää pieneksi. Ajattelin myös talvea ja onkin kivempi kun paita pysyy housuissa eikä ole sitten selkä paljaana haalarissa.

 

 

Nanun karhuista tein koeversion ja siihen tulikin reilusti kasvunvaraa joten pienensin kaavan takaisin 92seen. Raksamiehistä ja sammalpolusta tulikin sitten passelit. Tuo toispuoleinen kirjekuoripääntie tuo kivasti ilmettä peruspaitaan. Tähän ei tarvitsisi edes tuota nappia mutta laitoin kun söpöltä näytti. Pää menee silti hyvin läpi vaikka nappia ei avaisi.

 

 

Sammalpolusta tuli niin ihana paita. Kangas on niin ihanan pehmeää ja joustavaa. Tein tästä itsellenkin maailman parhaat leggarit, niistä lisää tuonnempana.

 

 

 

 

 

 

 

Pitihän paidoille saada kaveritkin ja mietin, että haluan tehdä tällä kertaa trikoosta. Pieneltä puuttuukin se täydellinen housukaava vielä. Mutta tällä kertaa lähdin liikkeelle ruusunpuna legginseistä ja muokkasin kaavaa edestä haarasaumattomaksi ja hiukan lisäsin leveyttä (mikä oli aivan turhaa). Yllä oleviin mintun värisiin sitten kavensin leveydet pois ja kivat tuli.

 

 

 

 

Tein housuista tarkoituksella helposti yhdisteltäviä, jotta isiltäkin onnistuu löytää paidoille kaverit. Näistä kaavoista taisi tulla tän syksyn lempparit, joten näitä tulee varmasti lisää.

 

 

-Heli

Julkaistu kategoriassa Yleinen avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Heli

Tietoja Heli

Kahden pienen pojan (10/10 ja 05/12) kotiäiti, joka opettelee ompelua kantapään kautta. Tykkään myös näprätä kaikenlaista, sisustaa, laittaa hyvää ruokaa ja välillä jopa tuunata hieman huonekaluja. Ammatiltani olen kosmetologi mutta tällä hetkellä kerkiän tekemään vain hieman rakennekynsiä. heli@tikkitaivas.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *