Korvapipon ohje!

Tein jo viime talvena tupsullisia korvat peittäviä talvipipoja, joten täksi talveksi halusin myös. Aikaisemmin tein OB:n Muraveinik -kaavalla mutta reilusti muokaten. En siltikään ollut tyytyväinen kunnes nyt syksyllä keksin, että teenkin sen aivan kuin trikoopiponkin! Sillä tavalla saan varmasti hyvänmallisen ja istuvan taikka lörpän. Juuri kuten haluan!

 

Ja näin sen teen:

 

 

Käytin edelleen apuna Muraveinikin kaavaa alaosassa. Koon valitsen niin, että kaava on puolet päänympäryksestä -1cm eli kokonaismitaksi tulee päänympärys -2cm. Pelkkään trikoopipoon mittaan päänympäryksestä -4cm. Aseta kaava taitteelle ja leikkaa alaosa kaavan mukaan, sentin saumavaralla. Takasauma leikataankin sitten suoraan ylöspäin eikä muotoilla kaavan mukaan.

 

 

 

Mittaa haluttu korkeus pipoon +saumavara. Itse teen 50-54cm pipot n. 20-23cm korkeaksi (otsalta ylöspäin mitattuna).

 

 

 

Leikkaa vuorista (tässä valkoinen fleece) samanlainen kappale.

 

 

 

Ompele molempien kappaleiden takasaumat kiinni.

 

 

 

Seuraavaksi leikataan muotolaskokset. Ensin käännetään kappaleet ”oikein päin” ja sitten leikataan sivulaskokset. Voit vaikka piirtää viivat avuksi. Sen jälkeen pieni kolo keskelle, etu- ja takalaskokset. Sivulaskokset saavat olla paljon pidemmät kuin etu, jotta pipolle tulee nätti pyöreä muoto. Voisihan ne myös leikata suoraksi niin tulisi hiippalakki. 🙂 Tuo etukolo on n. 4cm eli ei kovin pitkä. Tee samat molemmille kappaleille.

 

 

 

Sitten ommellaan sivulaskokset. Aloita mahdollisimman loivasti, jotta ei tule ”kulmia”.

 

 

 

Viimeiseksi etu- ja takalaskos.

 

 

 

Tee sama vuorille, mutta muista jättää KÄÄNTÖAUKKO ylös takasaumaan.

 

 

 

 

 

Sitten laitetaan kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ommellaan yhteen.

 

 

 

Yhditämisen jälkeen vedetään kappaleet pötköksi ja kääntöaukosta oikeinpäin. Sitten ommellaan kääntöaukko umpeen. Ihan vain saumurilla tai ompelukoneella. Jos ompelisi  siististi käsin niin piposta voisi tehdä kääntöpipon.

 

 

 

Käännä vuori sisälle ja Tadaa! se on pipo!

 

 

 

Lopuksi tikkaa vielä paininjalan etäisyydeltä pitkällä tikillä pipon reuna siistiksi. Päälle tupsu ja avot!

 

 

 

 

 

Mukavia talvipipojen ompeluhetkiä! <3

 

 

.Heli

Julkaistu kategoriassa Yleinen avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Heli

Tietoja Heli

Kahden pienen pojan (10/10 ja 05/12) kotiäiti, joka opettelee ompelua kantapään kautta. Tykkään myös näprätä kaikenlaista, sisustaa, laittaa hyvää ruokaa ja välillä jopa tuunata hieman huonekaluja. Ammatiltani olen kosmetologi mutta tällä hetkellä kerkiän tekemään vain hieman rakennekynsiä. heli@tikkitaivas.fi

2 vastausta artikkeliin ”Korvapipon ohje!

  1. Mia

    Kiitos,
    juuri tälläistä ohjetta olen tarvinnut! Et osaisi vielä sanoa missä OBn numerossa tuo muokattava kaava on, niin saisin hankittua!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *