Kevättä ilmassa!

Blogi on ollut kovin hiljainen viime aikoina ja siihen onkin ollut muutama hyvä syy. Ensiksin ollaan sairasteltu koko alkuvuosi erittäin kiitettävästi, joka on vienyt voimia kovasti. Ja toiseksi, mukavampi syy; me muutettiin! Jee!! Pääsimme ihka omaan kotiin, omalla pihalla! <3 (Psst ja mikä mahtavinta, mulla on nyt oma OMPELUHUONE! Jee!) Ollaan asuttu uudessa kodissa nyt reilu kolmisen viikkoa ja aika hyvin alkaa olla paikat kunnossa. Hieman tavarat hakee vielä paikkojansa mutta kyllä tää tästä. Ihanaa kun kaikilla on tilaa!

 

Ompelukoneisiinkin tuli pidettyä muutaman viikon tauko, iiks! Ja blogijonossa olis miljooooonakaks postausta ja kuvattua vaatetta. En tiedä mitkä enää laittaisin näytille vanhimmista. Ehkä teen muutaman kuvakollaasin muutamalla sanalla niin edes kuvat tulee talteen.

 

Nyt taidan kuitenkin aloittaa vanhemman pojan kevättakista, josta olen kovin ylpeä! Rakastuin niin Mini Rodinin pico -takkiin (http://www.pikkuotus.fi/product/1628/mini-rodini—pico-jacket-black), mutta hinta vaan on niin suolainen, että en millään raaski ostaa sitä. Jotenka päätin siis tehdä itse! Kaavapohjana käytin OB:n Windy Days -kaavaa. Kangas piti ensin ostaa mutta sitten jaloissa pyöri oma vanha tikkivuorinen musta lyhyt takki. Muutamia haasteitahan tuon vanhan käyttö aiheutti ja naureskelinkin, että olisin tehnyt uusista kankaista monta takkia siinä ajassa kun pähkäilin osia tuosta vanhasta. Mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen!

 

 

Takin koko on varmaankin n. 128/134, sen verran reilu tuli vaikka tein 122cm kaavapohjalla. Meneepähän pitkään! Tein takista tarkoituksella hieman pidemmänmallisen, näyttää minusta söpöltä päällä.

 

 

 

 

 

Läpällisiä päällitaskuja oli pakko kokeilla ja ihan kivasti onnistuikin. Taskuissa on erillinen pohja, jotta tasku olisi hieman suurempi. Kokeilin myös maalata nahkaan nahkamaaleilla. Poika tykkäsi pandan naamasta, joten se pääsi taskun reunaan, MiniRodini tyyliin. Nappilistaan ja taskun läppiin laitoin Käpysen timanttikansinepparit. Aivan ihanat! Yksi timantti  tosin kiepsahti nurin niskoin mutta poika totesi, että ei haittaa mitään, joten en yrittänyt poistaa.

 

 

 

 

Takissa näkyy kaikki vanhan takin tikkaukset ja napinlävet, jotka ompelin umpeen. Mielestäni se tuo vain lisäluonnetta peliin! Eipähän tule kellään samanlaista vastaan. Metallisen ketjun tilasin Tyyne-Esteriltä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Takissa on kaulus ja irroitettava huppu. Hupussa on keskipalana ja alavarana nahkaa, sekin kierrätetty vanhasta vaatteesta. Vuori on muutoin tavallista luikasta vuorikangasta.

 

 

 

 

 

 

Takki onkin ollut kovassa käytössä ja saanut paljon kehuja, mistä poika on ollut kovin iloinen!

Kuulemisiin!

 

 

.Heli

Julkaistu kategoriassa Yleinen avainsanoilla , , kirjoittanut .
Heli

Tietoja Heli

Kahden pienen pojan (10/10 ja 05/12) kotiäiti, joka opettelee ompelua kantapään kautta. Tykkään myös näprätä kaikenlaista, sisustaa, laittaa hyvää ruokaa ja välillä jopa tuunata hieman huonekaluja. Ammatiltani olen kosmetologi mutta tällä hetkellä kerkiän tekemään vain hieman rakennekynsiä. heli@tikkitaivas.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *